125 lat doświadczenia w produkcji szkła krystalicznego, bez dodatku ołowiu, co sprawia, że jest ono bardzo odporne na uszkodzenia, a przy tym smukłe i lekkie. Specjalna technika rozciągania i zgrzewania szkła podczas produkcji, pozwalająca na bezspoiwowe połączenie czaszy kieliszka z podstawą oraz nóżka wykonana z jednego kawałka szkła, w której nie sposób dopatrzeć się klejonego “szwu”. Kilkukrotnie niższa cena od ręcznie wytwarzanych szkieł do alkoholi i napojów, przy dającym wrażenie rzemieślniczego wykończeniu. Ogromny wybór rodzajów szkła, pozwalający serwować gościom niemal wszystko - od grappy, przez wódkę, whisky, koniak, gin, martini, margaritę, szampan, wino, aż po piwo, drinki i napoje bezalkoholowe. I te nieoczywiste barwy, które przyciągną uwagę każdego klienta restauracji. Mowa o kolorowym szkle gastronomicznym, sygnowanym marką Stölzle Lausitz, na które nanoszony jest organiczny, odporny na zmywanie barwnik.