
Numi to najczystsza herbata ekologiczna, do produkcji której wykorzystywane są wyłącznie
składniki z upraw ekologicznych, a w jej składzie nie sposób znaleźć grama chemicznych
dodatków czy polepszaczy smaku.
Numi to najczystsza herbata ekologiczna, do produkcji której wykorzystywane są wyłącznie
składniki z upraw ekologicznych, a w jej składzie nie sposób znaleźć grama chemicznych
dodatków czy polepszaczy smaku.
Czy wino gościom restauracyjnym podać można wyłącznie w tradycyjnym kieliszku? Oczywiście, że nie! Na całym świecie, w coraz większej liczbie nowoczesnych restauracji – zwłaszcza tych znanych z serwisu a'la carte – rolę standardowego kieliszka do wina przejmuje szklanka tumbler, czyli kieliszek bez nóżki.
WMF Base – sztućce idealne
Idealne sztućce powinny być dobrze wyważone i zaprojektowane w taki sposób, by idealnie leżały w dłoni. W dodatku, powinny być wykonane z wysokiej jakości, odpornego na rdzewienie materiału, który pozwoli się cieszyć użytkowaniem zestawu przez długie lata. Takie właśnie są polecane firmom z branży HoReCa sztućce z serii WMF Base.
Nakrapiane szkliwo zastawy NARA Spotted przypomina przepiórcze jaja, a kontrastująca kolorystyka oraz spory wybór elementów pozwalają na stosowanie wzajemnych połączeń oraz tworzenie kompozycji z innymi kolekcjami marki Schoenwald.
Kamionkowa kolekcja nara marki Schoenwald zachwyca prostotą wykonania, głębią naturalnych kolorów szkliwa i osobliwym wykończeniem. Jej uniwersalne elementy pozwalają na szerokie zastosowanie w kuchennym zaciszu najlepszych restauracji.
Kolorystyka kamionkowej zestawy z serii SEA od Schoenwald przypomina wodne głębiny. Każdorazowo zachwyca feerią barw i sprawia, że spożywaniu serwowanych na nich potrawach towarzyszy prawdziwa celebracja chwili. Wszystko dzięki połączeniu wyciszających, morskich barw.
Zaprojektowana przez Carstena Gollnicka kruczoczarna zastawa stołowa z serii Coast & Country, brandowana logo Schoenwald, robi ogromne wrażenie - zarówno na szefach kuchni, który serwują na nich swoje najlepsze dania, jak również na restauracyjnych gościach, którzy mają przyjemność z niej jeść.
Sztućce do gastronomii to jeden z elementów wyposażenia, bez którego żadna restauracja nie może się obyć. Warto zainwestować w sztućce najwyższej jakości, sygnowane niemiecką marką WMF, by cieszyć się nimi przez długie lata.
125 lat doświadczenia w produkcji szkła krystalicznego, bez dodatku ołowiu, co sprawia, że jest ono bardzo odporne na uszkodzenia, a przy tym smukłe i lekkie. Specjalna technika rozciągania i zgrzewania szkła podczas produkcji, pozwalająca na bezspoiwowe połączenie czaszy kieliszka z podstawą oraz nóżka wykonana z jednego kawałka szkła, w której nie sposób dopatrzeć się klejonego “szwu”. Kilkukrotnie niższa cena od ręcznie wytwarzanych szkieł do alkoholi i napojów, przy dającym wrażenie rzemieślniczego wykończeniu. Ogromny wybór rodzajów szkła, pozwalający serwować gościom niemal wszystko - od grappy, przez wódkę, whisky, koniak, gin, martini, margaritę, szampan, wino, aż po piwo, drinki i napoje bezalkoholowe. I te nieoczywiste barwy, które przyciągną uwagę każdego klienta restauracji. Mowa o kolorowym szkle gastronomicznym, sygnowanym marką Stölzle Lausitz, na które nanoszony jest organiczny, odporny na zmywanie barwnik.
Shiro z Fabryki Porcelany Schönwald - niezwykle odporna gastronomiczna porcelana klasy premium
Gastronomiczna porcelana klasy premium, charakteryzująca się wysoką odpornością na zarysowania i wyszczerbienia, wypalana w bardzo wysokiej temperaturze 1440°C. Tak można by w skrócie opisać porcelanę z linii Shiro, najnowszej kolekcji marki Schönwald. Jednak to trochę za mało, by zrozumieć, w czym tkwi jej niecodzienność.